A legmegbízhatóbb baromfi etető rendszerek és baromfi itató rendszerek a HATAGRO kínálatában

A baromfi etető rendszerek és a baromfi itató rendszerek valóban meghatározóak. Legyen szó hagyományos, kézi etetésről, vagy modern automatizált rendszerekről, az etetés alapvető fontosságú a baromfi egészsége és termelékenysége szempontjából. Ha nem megfelelően tápláljuk őket, az nem csak a termelésben mutatkozik meg, hanem az egészségükben is.

A baromfi etető rendszerek és baromfi itató rendszerek valóban haladnak a korral

A hagyományos kézi etetés kihagyhatatlan egy kis házi baromfitenyésztő számára. Ez nem csak a madarak táplálásáról szól, hanem közvetlen kapcsolatot is biztosít a tulajdonos és a baromfi között. Ráadásul ebben a fajta rendszerben könnyebb észrevenni, ha valami nincs rendben az egyik madárral.

De ha nagyobb méretű gazdasági baromfitenyésztésről van szó, akkor az automatizált  baromfi etető rendszerek egy másik szintet képviselnek. Ezek nemcsak hatékonyabbak, de megkönnyítik a munkát is. Az ilyen rendszerek pontosan adagolják az eleséget, minimalizálva ezzel a pazarlást, és biztosítva, hogy minden madár megfelelő mennyiségű táplálékot kapjon.

Emellett az automatizált rendszerek lehetővé teszik az idő és energia megtakarítását, amit más fontos feladatokra lehet fordítani a gazdaságban. Ráadásul a pontos adagolás és a folyamatos hozzáférés az eleséghez elősegíti a baromfi egészségét és jólétét is.

Elsőre talán nem tűnik olyan izgalmasnak a baromfi etetőrendszerek témája, mégis nagyon fontos szerepet játszanak a baromfitenyésztésben. Legyen szó hagyományos kézi etetésről vagy modern automatizált rendszerekről, mindkettőnek megvannak a maga előnyei, és az a lényeg, hogy a kiválasztott rendszer megfelelően gondoskodjon a baromfikról.

Típusok, amelyek már jól vizsgáztak

A baromfi etető rendszerek között nagy népszerűségnek örvend az automata kaparóláncos etető rendszer, amely a legkülönfélébb takarmány fajtákhoz használható (lisztes, pellet, dercés), egyenletes és megbízható takarmány elosztást biztosít, aminek köszönhetően minden állat azonos mennyiségű és minőségű takarmányt kap, minimális takarmány veszteség mellett. Az adagolás szabályozható a vályús kialakítás pedig megfelelő mennyiségű helyet biztosít az állatoknak. Ezek a baromfi etető rendszerek mindkét oldalról használhatóak, ennek köszönhetően stresszmentes a takarmány felvétel.

A HATAGRO által forgalmazott baromfi itató rendszerek elősegítik a friss vízellátást, ami az állatok teljesítmény potenciáljának kihasználása szempontjából nagyon fontos. Ennek során megfelelő mennyiségű, szennyeződésektől mentes víznek kell rendelkezésre állnia, melyhez az állatok egyszerűen hozzáférhetnek. 

A szelepes rendszerek a modern szárnyas tartásban a vízellátás higiénikus és megbízható rendszerének bizonyultak, ezért széleskörűen alkalmazzák.

A DuoFlow-val a Big Dutchman a vevőinek egy új itató rendszert kínál, melynél a víz az itató strang vezetékben egy szivattyú segítségével körforgásban van, így nem keletkezik a strangokban pangó víz.

A Big Dutchman termékpalettájához tartoznak a szelepes itatók mellett a különféle köritatók is, melyeket állatfaj és súly szerint alkalmaznak. Ezeket túlnyomórészt függesztve szerelik.

Évek óta országszerte megbízható partnerei vagyunk a baromfitartóknak. Istállóberendezéseinket és takarmányozási rendszereinket az egyes régiók egyedi igényeit szem előtt tartva ajánljuk ügyfeleinknek. Megoldásaink segíthetnek abban, hogy hústermelési tevékenységei sikeresek legyenek. 
A legmegbízhatóbb baromfi etető rendszerek és baromfi itató rendszerek egy helyen, a HATAGRO-nál!